Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μας! Το ταξίδι σας στη γνώση μόλις ξεκίνησε. Καλή διασκέδαση.!

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Θα σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (Δραστηριότητες φιλαναγνωσίας για μαθητές νηπιαγωγείου και μικρών τάξεων του δημοτικού σχολείου)

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω των συνθηκών, γονείς και παιδιά ερχόμαστε πιο κοντά, είμαστε όλη την ημέρα μαζί και πολλές φορές δοκιμάζονται οι σχέσεις μας.

Η σχέση όμως που έχουν οι γονείς με τα παιδιά τους δεν αλλάζει ποτέ. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Όσες αλλαγές κι αν γίνουν στη ζωή μας.!

Σήμερα, θα μελετήσουμε ένα απόσπασμα (ανθολόγιο δημοτικού) από το υπέροχο βιβλίο της πολυβραβευμένης Ντέμπι Λιόρι, όπως λέει η ίδια για το βιβλίο της, "πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε". Ένα βιβλίο βιβλίο που μιλάει για το πώς θα κατευνάσουμε τους φόβους των παιδιών.

Ο ήρωας της ιστορίας μας, ο Μικρός, είναι ένα αλεπουδάκι που δεν έχει καθόλου κέφια. Φοβάται πως η μαμά του δε θα τον αγαπάει για πάντα.

Σ' αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις τρυφερές εικόνες, παρακολουθούμε μια ευρηματική μαμά να αποδεικνύει στο παιδί της πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει.

Δραστηριότητες για μαθητές νηπιαγωγείου και μικρών τάξεων του δημοτικού σχολείου

ΟΔΗΓΙΕΣ: 
Οι μαθητές ή οι γονείς τους (ανάλογα με την ηλικία των παιδιών) διαβάζουν το παρακάτω απόσπασμα ή ακούν την ιστορία από το παρακάτω βίντεο (μπορείτε να κάνετε και τα δύο). Στη συνέχεια οι γονείς απευθύνουν στα παιδιά τους τις παρακάτω ερωτήσεις και τα παιδιά απαντούν προφορικά. Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων μπορούν να γράψουν τις απαντήσεις τους σε ένα τετράδιο ώστε να εξασκηθούν στη γραφή.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
 1. Γιατί είναι κακόκεφος ο Μικρός της ιστορίας; Σε ποια ζωάκια σκέφτηκε να μεταμορφωθεί για να δοκιμάσει την αγάπη της μαμάς του; Σε τι θα μεταμορφωνόσουν εσύ και γιατί;

2. Φτιάξε τον δικό σου «ουρανό της αγάπης». Γράψε στ’ αστέρια το όνομα αγαπημένων σου προσώπων και χρωμάτισέ τα με χρώματα που σου αρέσουν.

3.Έχεις νιώσει ποτέ ότι δεν σ’ αγαπούν; Πότε;

Καλή σας απόλαυση.!!

Διαβάστε την ιστορία 




Ακούστε την ιστορία


Αν έχετε το βιβλίο και μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία, ακόμη καλύτερα.!

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου